В ихтиманската земеделска служба вземали пари за безплатни услуги

Служители в общинската служба по земеделие в Ихтиман вземали от фермерите пари за предоставянето на безплатни по принцип услуги, събирали ги в каса и после си ги делили. това стана ясно, след като в петък по сигнал на полицията е задържана старшата специалистка на службата Надежда Маслева, която поискала от земеделски производител да плати 20 лв. за подаване на заявление за подпомагане по схемите за директни плащания през 2010 г.

Маслева и нейните колеги събирали по 20 лв. и за регистрация на селските стопани, при положение, че и двете услуги са напълно безплатни, съобщиха в петък от Министерството на земеделието и храните.

По заповед на агроминистъра Мирослав Найденов инспекторатът на ведомството ще извърши спешна проверка по случая и виновните ще бъдат уволнение. покрай кампанията за подаване на заявления за евросубсидии през настоящата година ще бъдат засилени проверките в общинските земеделски служби, каза Найденов.

От Министерството на земеделието припомнят, че горещият телефон за подаване на сигнали за корупция в системата на МЗХ е 0800 20 200.

Споделяне

Още от България