mediapool.bg Ти си това, което четеш

"В името на мъжката хигиена" Борисов се извини на Местан

13:45 | 02 ноември 2011 | 20 коментара

Бойко Борисов поднесе извиненията си на Лютви Местан, който се почувства засегнат, че премиерът разказа публично за визитата му в дома на президента Първанов часове след първия тур на изборите. Преди ден Борисов премиерът разкри, че миналия понеделник сутринта, докато си пиел кафето и “щракал по сутрешните блокове на тв каналите", пред къщата му в резиденция "Бояна" се появил заместник-председателят на ДПС Лютви Местан. Това посещение обаче се оказало грешка, защото Местан отивал на среща с президента Георги Първанов, но по вина на НСО се озовал при Борисов.

Покрай тази случка, министър-председателят започна публично да прави изводи за топлата връзка между Доган и Първанов, както и за подготвян бъдещ социално-либерален модел. Веднага след коментари на Борисов, Местан настоя за извинение "в името на мъжката хигиена".

"Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо Лютви Местан или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията", заяви Борисов пред журналисти в сряда.

"Хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитет или достойнство на който и да било човек. Чаках да минат изборите, за да не се създаде каквото и да е друго напрежение, но колкото повече си мислех, и като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знае коя е вила "Калина", където стои президентът Първанов", каза премиерът.

Той добави, че два пъти е питал охраната дали Лютви Местан е дошъл за него и това е било потвърдено.

"Предложих кафе, поговорихме десетина минути и той отиде на другата си среща. Не виждам с кое съм го обидил пред българското общество и съм го унижил или съм застрашил неговия авторитет", коментира премиерът.

Борисов добави още, че дори е влязъл в остър спор с тв-водещия проф. Юлиан Вучков, твърдейки, че би искал политиците да изглеждат като Лютви Местан.

"Той е много образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил. Това е моето мнение за него", каза Борисов. Той обясни, че е говорил публично за неволната си среща с Местан, за да не се говори в медиите, че са правили договорки за изборите. "Защото утре, тези същите хора биха, могли да използват подобна грешка и да ме обвинят в какво ли не", добави Борисов

"Извинявам му се, защото аз лично много го харесвам и го уважавам като политик и ако съм причинил нещо в неговата партия съжалявам, но ние бяхме с Йорданка Фандъкова, тя беше също там, бях много озадачен", разказа премиерът и увери, че не е имало договаряне по време на срещата.

Министър-председателят посочи също, че за две години и половина друга такава грешка не е ставала - при него да отиде гост на Първанов или обратното.

Още по темата
Още от България