В. "Индипендънт": Настъпва ли умора от Найджъл Фараж?

Найджъл Фарадж

Половината от британците са имунизирани срещу призивите на Партията на независимост на Обединеното кралство. Дали това означава, че е настъпила умора от Найджъл Фараж, пише британският в. "Индипендънт", цитиран във вторник от БТА, по повод ново проучване на общественото мнение по негова поръчка.

Според анкета на КомРес 51 процента от гласоподавателите не вярват, че партията на Фараж предлага реалистична политическа визия, докато 54 процента казват, че не са привлечени от грубия стил на говорене на тази политическа сила.

В последните 18 месеца Партията за независимост на Обединеното кралство се радваше на истинска вълна от подкрепа и се очертава да води битка с лейбъристите за първото място на изборите за Европейски парламент след пет седмици. Новото проучване дава възможност на партията на Фараж да разбере каква е реалността, отбелязва вестникът.

Сондажът показва още, че лейбъристите се ползват с 36-процентна подкрепа, което е без промяна в сравнение с предходно социологическо проучване отпреди месец.

Проучването обаче попарва надеждите на британския министър на финансите Джордж Озбърн, че неговите консерватори могат да постигнат напредък, след като предложения от него бюджет беше добре приет миналия месец. Според анкетата консерваторите се радват едва на 30-процентна подкрепа, което е с един пункт по-малко в сравнение с данните отпреди месец.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?