В индустриалната зона на Бургас са инвестирани над 50 млн. лв.

В индустриалната зона на Бургас са инвестирани над 50 млн. лв.

Инвестициите в индустриална зона Бургас надхвърлят 50 млн. лв., като вече терените в нея са на 80% заети. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на бизнес форум в морския град.

Индустриалната зона в Бургас се управлява от смесено дружество между общината и Национална компания "Индустриални зони", която е под шапката на икономическото министерство.

Тя се простира на площ от 238 дка на брега на морето. Предлаганите парцели за развиване на производство и услуги са от 2 до 30 дка.

Според статистиката, която имаме, по Закона за насърчаване на инвестициите, за последните години в зоната са реализирани или са в процес на реализация 5 проекта на обща стойност от близо 140 млн., каза Манолев. По думите му разкритите работни места са над 400.

Област Бургас е сред първенците по усвоени европейски средства, каза зам.-министърът на икономиката. По думите му стойността на изплатените суми на бенефициенти по оперативните програми в областта достига близо 900 млн. лв., или 1434 лв./човек.

"Бизнесът също активно търси възможности за модернизиране на своите производствени мощности, чрез европейската безвъзмездна помощ, като на територията на областта са сключени договори за над 24 млн. лв. по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", каза Манолев.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?