В Италия е разбита пронацистка и антисемитска въоръжена групировка

В Италия е разбита пронацистка и антисемитска въоръжена групировка

Италианската полиция съобщи, че е разбила въоръжена групировка, която е била открито пронацистка и антисемитска, предаде Франс прес.

Тя се е състояла от 19 човека, разпръснати в цяла Италия. Провеждат се обиски в техните жилища.

Направени от полицията снимки показват, че сред конфискуваните предмети има голямо количество оръжия: пистолети, пушки, автомати, ножове, арбалети, а също и книги за Мусолини и Хитлер.

Общото между тези 19 души е било "еднаквия идеологически фанатизъм и намерението им да създадат пронацистко, антисемитско и ксенофобско движение на име "Италианска националсоциалистическа работническа партия", заяви полицията.

Групировката е била изготвила "своята вътрешна и териториална структура, символ и програма, която е открито антисемитска и отричаща Холокоста", се казва още в комюникето.

Един от главните членове на групировката, който е отговарял за физическото обучение, е калабриец, бивш военен от Чуждестранния легион и член на калабрийската мафия Ндрангета, както и местен ръководител в северозападната област Лигурия на малката крайнодясна партия "Форца нуова".

Италианските десни екстремисти са установили контакти и на международно ниво, по-специално с "Арийската бяла машина - С18", близка до английските неонацистки среди от "Кръв и Чест", се отбелязва в комюникето.

Споделяне

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?