В Израел наказаха войници за веселба с палестинци

Израел наказа група войници, защото се веселили заедно с палестинци в нощен клуб на Западния бряг, в Хеброн, заяви армейски говорител, цитиран от Ройтерс.

 

По време на забавата израелските военнослужещи били въоръжени и в униформи. Израелската телевизия "Канал 2" излъчи филм, на които двама войници с каски, като поне единият е с автомат, танцуват заедно с млади палестинци на фона на популярна рок песен.

 

В съобщението се посочва, че войниците влезли в клуба, докато били на патрул в населения предимно с палестинци град, който е честа точка на напрежение между палестинците и еврейските заселници.

 

Военен говорител посочи в изявление, че армията смята това за сериозен инцидент. По думите му войниците са се изложили на ненужна опасност и са наказани.

 

Според телевизията войниците са временно отстранени от служба, докато трае разследване. Армията засега не е коментирала това.

 

Военните правила забраняват на войниците да се отпускат и да се сприятеляват с вражески цивилни, докато изпълняват задълженията си, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Преди няколко години войници бяха наказани, защото заснеха танц в стил флаш моб по време на патрул в същия град, но в танца участваха само войници, добавя агенцията.

Споделяне

Още от Свят