В Камбоджа е арестуван издирван от Русия бивш строителен предприемач

Сергей Полонски

Властите в Камбоджа твърдят, че са арестували строителния магнат Сергей Полонски, за когото Русия издаде заповед за международно издирване заради обвинение в незаконно присвояване на милиони долари, предаде Асошиейтед прес.

Полонски е бил арестуван в понеделник сутринта в южния крайбрежен град Сихануквил по искане на руското правителство, съобщи Чхай Синарит, началник на отдела за информация на камбоджанското министерство на вътрешните работи. Той допълни, че Полонски ще бъде изпратен в Русия, но не е обявена дата за екстрадицията му.

Бизнесменът бе обвинен по-рано тази година в Русия, че незаконно е присвоил над 5,7 милиарда рубли (175 милиона щатски долара) от около 80 инвеститори в бизнеса с недвижимо имущество.

Интерпол добави миналата седмица Полонски към своя "червен списък" с международно издирвани престъпници.

Името на Полонски нашумя преди две години заради сбиването му с медийния магнат и бивш агент на КГБ Александър Лебедев. По време на телевизионно шоу през 2011 г. Лебедев скочи от стола си и удари с юмрук своя опонент в предаването, след което му нанесе още един удар, при който Полонски падна зад платформата на телевизионното студио.

Споделяне

Още от Свят