В казахстански парк са открити 11 жертви на масово убийство

В казахстански парк са открити 11 жертви на масово убийство

В два поредни дни на различни места в национален парк в казахстанската Алматинска област са открити 11 жертви на масово убийство, предадоха руските агенции във вторник . В понеделник в Иле-Алатауския парк в южната част на страната, на 700 км югоизточно от столицата Астана, бяха намерени седем тела, а ден по-късно първо бе открито още едно тяло, а след това и други три.

Труповете, някои от които с прободни рани, а други – обгорени, са били разпръснати на територията на две лесничейства. Сред тях има и четири жени. Две от телата са открити в горския дом на лесничей, на няколко километра от къщата са били намерени други трима мъртъвци. На 25 км от това място пък имало изгорена къща с два трупа в нея. Другите жертви са били разпръснати на различни места в резервата.

Идентифицирани са ловец, който бил известен с борбата си с бракониерите, съпругата му, техен приятел и няколко работника. Автомобилът на сина на ловеца е открит с кървави следи по него и сега се търси самият син.

Засега няма информация за задържан за извършване на престъплението, но според министъра на вътрешните работи на Казахстан Калмуханбет Касимов до инцидента вероятно се е стигнало "при изясняване на вътрешни отношения". Друга версия е, че убитите са жертви на масов убиец или убийци.

На територията на парка, който е отцепен с кордон, продължават следствените работи и по думите на министъра е възможно да бъдат открити още три или четири жертви.

Споделяне

Още от Свят