Китайците скоро могат да станат страстни почитатели на българското кисело мляко, тъй като предстои отваряне на 870 специализирани магазина за този продукт в Китай, съобщава електронното издание на китайския вестник "Женмин жибао", цитиран от БТА.
Георги Георгиев, президент на българската частна компания "Лактина", която е производител на стартерни култури (закваски), съобщи пред китайската агенция Синхуа, че неговият китайски партньор Чжънцзян Шанчжън комерс енд трейд ще открие 852 специализирани магазина за българско кисело мляко до края на идната година.
Партньор при откриването на магазините ще е китайският клон на веригата супермаркети Уолмарт Чайна. Първият магазин ще се нарича Бар за кисело мляко "Лактина" и ще бъде в един от супермаркетите Уолмарт през юни 2013 г.
Компанията Чжънцзян Шанчжън комерс енд трейд ще открие сама още двайсетина подобни магазини в градовете Ханчжоу и Нинбо.
Вестникът припомня, че китайската фирма откри първия специализиран магазин за българско кисело мляко в Ханчжоу през септември 2012 г. Неговият персонал се подготвяше за производството на автентично българско кисело мляко в компанията Лактина.
За честна и независима журналистика
Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.
15 коментара
Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.
Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.
Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg
Прочетете нашите правила за участие във форумите.
За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.
Bacillus Bulgaricus: Богатейте бе, за моя сметка! На следващите избори аз трябва да ви стана премиер! Салатата от гербери за ядене не става, ама айрянчето - да!
9 Традиционните за нас са Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Използват се и двете бактерии, но в различни съотношения доколкотo знам. Данон използват и бифидобактерии.
Дано китайците не започнат да ядат боб, че въглеродните емисии ще унищожат живота на планетата.
Очаква се в най-скоро време да пуснат по магазините в Булгария китайско кисело млеко. Предполагам, че няма да се различава много от сегашното Булгарско подобие на кисело млеко. За голям мой кусмет мога в Германия да купувам кисело млеко от Турция и Гурция.
Като нас щяли да поканят Данон да им даде закваската на бабаааа.
Ашколсун, аферим машала! Може да се опитаме да научим китайците и боб да ядат.
Не съм специалист, но веднъж четох, че има два основни типа българско кисело мляко, от два различни типа закваски. Единия е от Лактобацилус булгарикус, по-сладникавия тип "кисели" млека. Предпочитам другия тип, по-киселите, но не си спомням името на техния... бацил :) "Партньор при откриването на магазините ще е китайският клон на веригата супермаркети Уолмарт Чайна. Първият магазин ще се нарича Бар за кисело мляко "Лактина" и ще бъде в един от супермаркетите Уолмарт през юни 2013 г."
до 7 Ти си доста нискоинтелигентен неандертал.
до 5 и има защо...
Добра стъпка. Кога ли българите в България ще ядат истинско кисело мляко? За съжаление в последните години това, което се предлага в Бг не е истинско. Трябва човек да излезе навън и да си припомни вкуса на истинското кисело млкяко, което се предлага като гръцко в Европа.