В китайската провинция Хубей бяха построени 70 нови медицински заведения

В китайската провинция Хубей бяха построени 70 нови медицински заведения

Властите в китайската провинция Хубей съобщиха, че са построили 70 допълнителни медицински заведения за борба с разпространението на коронавируса от нов тип, съобщи държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от ТАСС.

Новите медицински заведения са изградени в селски райони.

Тези мерки трябва да разширят контрола върху разпространението на вирусното заболяване в тези райони на провинцията, най-тежко пострадала от разпространението на пневмонията, предизвиквана от коронавируса.

Местните власти провеждат и разяснителна работа сред селското население, за да разпространяват информация и данни за необходимите профилактични мерки.

Миналата седмица специалният щаб за борба с коронавируса съобщи, че в град Ухан (административен център на провинция Хубей) е започнало строителството на две специализирани болници за лечение на новата пневмония.

Първата ще е с 1000 легла и е в западната част на Ухан на площ от около 25 000 км. м. Строителството ѝ трябва да приключи в началото на февруари.

Втората болница с 1600 легла ще е на брега на езерото Чжиин и трябва да бъде завършена до средата на идния месец.

Местните власти обявиха, че двете болници са по модела на болницата Сяотаншан, построена през 2003 г. в предградие на Пекин за лечение на ТОРС (Тежък остър респираторен синдром), известен още като атипична пневмония.  

Споделяне

Още от Свят