В китайската провинция Хубей бяха построени 70 нови медицински заведения

В китайската провинция Хубей бяха построени 70 нови медицински заведения

Властите в китайската провинция Хубей съобщиха, че са построили 70 допълнителни медицински заведения за борба с разпространението на коронавируса от нов тип, съобщи държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от ТАСС.

Новите медицински заведения са изградени в селски райони.

Тези мерки трябва да разширят контрола върху разпространението на вирусното заболяване в тези райони на провинцията, най-тежко пострадала от разпространението на пневмонията, предизвиквана от коронавируса.

Местните власти провеждат и разяснителна работа сред селското население, за да разпространяват информация и данни за необходимите профилактични мерки.

Миналата седмица специалният щаб за борба с коронавируса съобщи, че в град Ухан (административен център на провинция Хубей) е започнало строителството на две специализирани болници за лечение на новата пневмония.

Първата ще е с 1000 легла и е в западната част на Ухан на площ от около 25 000 км. м. Строителството ѝ трябва да приключи в началото на февруари.

Втората болница с 1600 легла ще е на брега на езерото Чжиин и трябва да бъде завършена до средата на идния месец.

Местните власти обявиха, че двете болници са по модела на болницата Сяотаншан, построена през 2003 г. в предградие на Пекин за лечение на ТОРС (Тежък остър респираторен синдром), известен още като атипична пневмония.  

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?