В коледното си послание кралица Елизабет признава, че годината не е преминала гладко

В коледното си послание кралица Елизабет признава, че годината не е преминала гладко

Британската кралица Елизабет Втора ще отбележи в коледното си послание, че и Великобритания, и нейното семейство са прежилели трудна година, като каже, че изминалият период е бил "с неравности", предаде Асошиейтед прес.

Предварително записаното послание ще бъде излъчено днес във Великобритания и Общността на нациите. То беше записано преди съпругът на кралицата - принц Филип, да постъпи в болница в Лондон като предпазна мярка.

Откъси от посланието, които Бъкингамският дворец разпространи предварително, показват, че кралицата признава трудностите през изминалата година.

Говорейки за нуждата от помирение и опрощение, Елизабет казва: "Пътят, разбира се, невинаги е гладък, и на моменти тази година може да ни се е струвал твърде неравен, но малки крачки могат да донесат голяма промяна".

Кралицата най-вероятно има предвид лъкатушещия път на Обединеното кралство за напускане на Европейския съюз, както и неблагополучия в кралското семейство.

Лъкатушенето доведе до продължителна политическа безизходица. От нея беше намерен изход едва по-рано този месец, когато гласоподавателите дадоха на борещите се за Брекзит консерватори достатъчно мнозинство в парламента,

Проблемите на кралското семейство включваха оттеглянето на принц Андрю от обществени задължения заради катастрофалното му телевизионно интервю, в което той защити приятелството си с осъдения за сексуални престъпления Джефри Епстийн.

Семейството преживя и разрив между принц Уилям и принц Хари, който замина със съпругата си Меган и малкия им син Арчи за Канада, вместо да прекара коледните празници в имението Сандрингам.

Споделяне

Още от Свят