В конкурса "Предизвикай София" се надпреварват 250 идеи

В конкурса "Предизвикай София" бяха подадени 250 иновативни решения по актуални проблеми на града, съобщиха от Столична община.

От понеделник те се обработват от експертна техническа комисия и журито на конкурса, които ще изберат 17-те финалисти.

Най-добрите идеи ще бъдат представени на 17 декември от 17 часа във Виваком Арт Хол.

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-омбудсманът на България Хюсеин Исмаил, съоснователият на екологичната платформа "Горичка"Александър Варов, основателят на първия български софтуерен университет Светлин Наков, деканът на факултета по архитектура в УАСГ проф. Асен Писарски и директорът на Културния център на СУ проф. Александър Кьосев ще селектират предложенията заедно с публиката.

Всеки участник ще има 10 минути, за да представи своята концепция. Видео записи на всяко представяне ще бъдат качени на фейсбук страницата на конкурса. Към оценката на журито ще се добави гласът на публиката, която ще може да проследи презентациите и да гласува.

В конкурса се търсят иновативни решения на градски проблеми. Най-важните аспекти на успешните предложения са иновативност, изпълнимост и приложимост и в други градове.

На 20 декември ще бъде обявен окончателният победител, който ще спечели 10 000 лв. от Столична община. Идеята ще се състезава на международния конкурс Mayors Challenge през 2014 г. за награда от 5 млн. евро, с които общината да реализира идеята в София.

Споделяне

Още от България