В края на мандата си депутатите бяха дарени с чаши с "бранда" на парламента

Сн. БГНЕС

По две стъклени чаши в червена кутия, увита с панделка в цветовете на българския триколоьор, получиха депутатите на последното заседание на парламента. Подаръците от ръководството на Народното събрание посрещнаха народните представители на банките им.

"Кутиите пред вас са един съвсем малък спомен от 42-то народно събрание, което да ви напомня за вашата активна работа като народни представители в тази легислатура", обяви от трибуната председателят на парламента Михаил Миков, като акцентира на позабравения червен цвят.

"Ха, за всеки от нас има по една бомба", шегуваха се депутатите, разглеждайки пакетите.

Извънредното заседание на парламента на 4 август бе и последното за този мандат. Очаква се още утре президентът Росен Плевнелиев да издаде указ за разпускане на парламента с дата 6 август. Засега не е предвидено тържествено събиране на народните представители, което се прави по традиция в деня на изтичане на мандата.

В края на заседанието председателстващият Мая Манолова, която удари последния звънец на този парламент, обяви, че оценката за работата му тепърва ще дадат българските граждани. Факт е, че то имаше кратък живот, работеше в трудна среда под засиления контрол на гражданското общество и прие много закони в интерес на българските граждани и българския бизнес, обобщи Манолова.

Споделяне

Още по темата

Още от България