В Кьолн купуват средства за самоотбрана; оплакванията в полицията са вече 652

В Кьолн купуват средства за самоотбрана; оплакванията в полицията са вече 652

Прокуратурата в Кьолн обеща награда от 10 000 евро срещу информация, която да осигури залавянето на нападателите, посягали на жени в германския град през новогодишната нощ, съобщи Франс прес. Това показва, че разследването не е напреднало особено до момента, отбелязва агенцията.

Междувременно оплакванията от тормоз, изнасилвания, оскърбления и грабежи през празничната нощ, подадени в кьолнската полиция, достигнаха 652. Търсенето на сигнални пистолети и спрейове за самозащита в града е нараснало, информира агенцията, като се позовава на съобщение във Фейсбук от полицията в Кьолн.

Редица германски медии информират за повишено търсене на такива средства и в други региони от страната, както и за нараснали с една трета продажби на газови пистолети. Търговец уточнява пред регионалния "Райнише пост", че ги купуват предимно мъже за своите дъщери и съпруги.

Според полицията, повечето заподозрени са бежанци и нелегално пребиваващи имигранти. Това засилва бездруго многобройните критики в страната срещу политиката на канцлерката Ангела Меркел, благоприятстваща кандидатите за убежище, добавя АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа