В Лондон започна разследването за смъртта на Даяна

Във Великобритания започват разследвания на смъртта на принцесата на Уелс Даяна при автомобилна катастрофа в Париж преди шест години.

Едното заседание - в Лондон, беше открито и отложено. Следователят заяви, че е поискал от началника на полицията в града да провери подозренията дали смъртта на Даяна и приятелят ѝ Доди Файед може и да не е резултат от обикновено пътно произшествие. Той добави, че това ще му помогне да реши дали да разследва тези спекулации при самото разследване, предаде Би Би Си.

Разследване на френските власти установи, че катастрофата е била причинена от шофьора на двойката Хенри Пол, който е бил пиян и карал прекалено бързо.

Съобщава се, че личният иконом на принцеса Даяна - Пол Бърел, е заявил, че е готов да предостави писмо, което, както той твърди, е лично написано от принцесата. Смята се, че в писмото Даяна обвинява бившия си съпруг, принца на Уелс Чарлз, че готви заговор тя да загине при автомобилна катастрофа. Това твърдение не е подкрепено с никакви доказателства.

Друго разследване, за смъртта на спътника на Даяна - Доди Файед, ще започне в град Райгейт по-късно днес.

Споделяне

Още от Свят