В Мексико намериха петметрова опашка на динозавър

В Мексико намериха петметрова опашка на динозавър

Мексиканските палеонтолози от Националния институт по антропология и история INAH заедно със специалисти от Националния университет съобщиха, че са открили уникален скелет на динозавър. Прекрасно и изцяло се е запазила петметровата опашка на динозавъра, която е първата подобна находка на територията на страната, съобщива сайтът на INAH, цитиран от Лента.ру.

Възрастта на находката е 72 милиона години. Данни, получени при предишни изследвания, навеждат на мисълта, че цялата опашка би трябвало да е съставена от между 50 и 70 прешлена, което съответства на намереното. При разкопките са разкрити 50 прешлена, а общата дължина на тялото на животното се преценява на 12 метра.

Скелетът е намерен в засушлива местност в щата Коауила, на 20 километра от селището Эл-Ринкон Колорадо. Учените се надяват да намерят в съседство и останалите кости, което ще означава да се сдобият с цял скелет.

Хадрозаврите за първи път са били открити на територията на Северна Америка още през 19-ти век. Учените са откривали добре запазени скелети, както и мумии със запазена кожа.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?