В Министерски съвет ще наказват за влизане в порносайтове

Посещаването на интернет порносайтове от страна на служители на Министерски съвет било преди всичко въпрос на съвест и затова нямало ограничения за достъп до тях. Това свое виждане оповести правителственият говорител Димитър Цонев по повод твърденията в "Нощен Труд", че служителите в МС между 14.00 и 15.00 часа усилено посещават порносайтове.

Има достатъчно законодателни текстове, които задължават чиновниците съвестно да изпълняват задълженията си според длъжностните характеристики. Естествено влизането в подобни сайтове не представлява част от длъжностната характеристика на чиновниците, нито по този начин те изпълняват задълженията си, така че всеки да си прави сметката - ако бъде хванат, ще бъде наказан дисциплинарно, каза Цонев.

Той обясни на редовния си брифинг, че в електронната система остават следи от сайтовете, в които влизат служителите и те винаги могат да бъдат засечени. Като се позова на информация от сървъра на МС Цонев заяви обаче, че до момента не е имало засечени подобни влизания в Интернет.

Не смятам, че държавните чиновници се занимават с това, за което пише в."Нощен труд". Същият вестник или друг утре може да напише, че в Министерски съвет си комуникираме с НЛО-та, коментира още Цонев.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?