В Монтана е разбит канал за трафик на наркотици към Западна Европа

Разкрити са организаторите на международен канал за пласиране на наркотици в Западна Европа, съобщи в Монтана началникът на Регионалното звено за борба с организираната престъпност подп. Цецко Георгиев.

При съвместни действия с НСБОП и Окръжна следствена служба-София е доказана престъпната дейност на група от трима души, които осигурявали транспорта на пратки с хероин и кокаин от турската граница към различни западноевропейски страни.

С постоянна мярка за задържане под стража в ареста са задържани ръководителят на групата Иван Г. и Мирослав М. от Вършец, и Ангел И. от Враца. В нощта на 31 декември 2003 г. Ангел И. бил задържан на ГКПП-Калотина, при опит да премине границата с 34.179 килограма хероин, укрит в автомобила му. Криминалистите от НСБОП и РЗБОП-Монтана установили, че Ангел е бил нает от Мирослав, за да превози пратката до Западна Европа.

Мирослав имал сключена сделката с него по поръчка на Иван Г. Задържаният на граничния пункт наркотик е на стойност 1 708 750 лева, посочи подп. Георгиев, цитиран от БТА. Имаме подозрения, че тримата задържани са организатори на множество пратки с наркотици от България към западните страни. В момента събираме доказателства за няколко други случая. Иван Г. е криминално проявен и е под наблюдението на РЗБОП от шест години, допълни подп. Георгиев.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?