В Монтевидео е арестуван италиански мафиот, издирван от 1995 г.

Роко Морабито

Роко Морабито - италианец, издирван над 20 години в родината си за наркотрафик и мафиотски дейности, бе арестуван в неделя в хотел в Монтевидео. Това съобщи уругвайското вътрешно министерство, предаде Франс прес.

Морабито е член на калабрийската мафия - т. нар. ндрангета, и е издирван от Италия от 1995 г., а Интерпол е издал червена бюлетина във връзка със случая, тъй като мафиотът е членувал от 1988 до 1994 г. в престъпна организация за международен наркотрафик.

Той осигурявал превоза на дрога до Италия, продажбата ѝ в Милано и се опитал през 1992 г. да внесе от Бразилия 592 кг кокаин, а през 1993 г. - 630 кг от същия наркотик.

Според министерството един от най-влиятелните главатари на клана "Нова Африка" в ндрангетата, живеел в Уругвай от 13 години - в курорта Пунта дел Есте, и бил открит, когато записал дъщеря си в колеж под истинското си име.

Следствието установило, че той е получил уругвайски документи, представяйки бразилски паспорт на чуждо име.

Докато се обработва искането за екстрадиция в Италия, мафиотът ще остане три месеца в уругвайски затвор за притежание на подправени документи и използване на фалшива самоличност.

Споделяне

Още от Свят

Трябва ли да се приеме гласуване по пощата и видеонаблюдение в секциите?