В Москва започва записване за ваксиниране срещу коронавируса

Сергей Собянин

От утре на сайта на московския кмет и на столичното правителство започва записване за ваксиниране срещу коронавируса. Първи в Москва ще получат ваксина лекарите, учителите и социалните служители. Пунктовете за ваксиниране ще започнат работа на 5 декември, съобщи в блога си кметът Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

Дистанционното записване се въвежда след съгласуване с правителството на Руската федерация с цел проверка на огромния механизъм за масово ваксиниране. От утре цялата информация по въпроса ще се публикува на сайта mos.ru, посочва Собянин.

В близките седмици, щом пристигнат по-големи партиди от ваксината, списъкът на получателите ще бъде разширен, добавя той.

Президентът на Русия Владимир Путин нареди от следващата седмица да започне масово ваксиниране и първи да бъдат осигурени с препарата гражданите от рисковите групи, припомня Собянин. В Москва по думите му е създадена цялата необходима технологична и организационна верига за целта, подготвени са складове и хладилни инсталации, а персоналът е преминал специално обучение.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?