В МС не са постъпвали документи за регистрация на Църквата на сатаната

В дирекцията по вероизповедания към Министерски съвет не са постъпвали документи за регистрация на ново изповедание Църква на сатаната, обяви в петък по време на парламентарния контрол премиерът Сергей Станишев.

Той отговори на въпрос на независимия депутат Павел Чернев по повод информации, че хора, изповядващи сатанизма и обединени в Ордена на сребърната звезда, искат да получат регистрация.

Чернев обясни, че Орденът на сребърната звезда е пряк продължител на Църквата на сатаната от Калифорния, основана през 70-те години на 20 век с основна цел разрушаване на християнството в съвременния свят.

Станишев обясни, че ако в МС постъпи такова искане, то ще бъде обсъдено, но по принцип не препоръчвал регистрацията на такива изповедания.

“Прекалено много гледане на филми за сатанизма по евтини кабелни канали очевидно въздейства върху някои неща, но това не намалява обществената опасност на подобни секти, които са насочени срещу християнството и другите традиционни вероизповедания”, коментира премиерът.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?