В националния по волейбол "да ти е.. майката" е като "добър ден"

В националния по волейбол "да ти е.. майката" е като "добър ден"

Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов призна във вторник, че е "теглил една майна" на либерото Владислав Иванов заради негов отказ да влезе в игра на мача с Белгия.

"Да, изпуснах си нервите и му теглих една майна", каза Константинов, който по време на състезателната си кариера бе капитан на отбора, а след това бе назначен за старши треньор.

Пламен Константинов обясни, че той е треньор на мъжки отбор и ругатните там са всекидневие.

"Ако бях седнал да му ги броя (на Иванов псувните-б.р.), включително на тренировка? Това е мъжки национален отбор. Да ти ... майката и на майка ти ... са като добър ден", подчерта треньорът.

Скандалът е станал в четвъртия гейм на мача с Белгия в събота във Варна, а историята първо бе разказана от Владислав Иванов пред Нова телевизия.

"Старши треньорът ме извика при резултат 20:13 или 20:14 за съперника, ще ви излъжа за точния момент. През това време той беше сменил Валентин Братоев. Аз влязох в игра, направиха ни две точки, не можах да се справя с указанията и да посрещна две топки добре. След това се взе таймаут, в който се казаха нещата, че едва ли не защо влизаме, че не сме подготвени, от този тип неща. Тогава аз му отвърнах, че по никакъв начин не съм искал така да се случи и че нямам вина, че не съм могъл да посрещна тези две топки. Оттам имаше реакция да не се обяснявам и т.н. В това продължение на таймаута съдията ни свирна да влизаме вече на терена", разказа Иванов пред Нова телевизия в понеделник.

Либерото призна, че е отказал да влезе в игра, което в отборните спортове обикновено се наказва с изгонване от отбора.

"(Когато съдията даде сигнал за подновяване на играта - б.ред.) Аз казах на моя съотборник Теодор Салпаров (либеро) да влиза да играе, той влезе, аз съответно отидох в квадрата при резервите. И оттам ескалираха нещата. Пламен Константинов налетя на бой с нецензурни реплики, даже ми е неудобно да ги кажа. Те бяха от сорта на "коп.ле", "нещастник", " да ти ... майката". Такива думи, които на никой не е приятно да ги чуе. Още по-лошото е, че това се случи пред очите на всички състезатели, щаб, имаше и много хора в залата, защото контролата беше открита", обясни Владислав Иванов.

Играчът каза, че не е реагирал на агресивното поведение на треньора, но псувните по него са продължили.

"В началото на тайбрека, втора-трета точка, той се обърна към мен в квадрата при резервите и се обърна по същия начин: "Като не искаш да си тук, ставай и си заминавай, ще ти ... майката, нещастник!". И аз съответно напуснах залата, прибрах се в хотела, обсъдих го с мои близки, родители, приятелка всичко случило се. Взех за себе си правилното решение, че нямам място повече в този отбор при това стечение на обстоятелствата", каза Иванов.

"Това е моментна реакция моя, спонтанна реакция на негова фатална грешка, защото това е официален мач, а той отказва да играе", отговори Пламен Константинов четири дни след случая. "Имам 30 години опит в залата. Аз не си представям как казвам, че няма да играя, защото не искам", допълни той.

Според треньора акцентът на скандала е върху отказа на Владислав Иванов да влезе в игра, а не върху ругатните. Константинов обясни, че няма какво повече да се обяснява с Иванов.

"Няма какво да се изглажда, теглихме си по една майна и толкова, кво има да се изглажда, това са мъжки неща. Неприятно е на момчетата (останалите играчи), защото той е нужен", допълни треньорът.

Случаят е особено неприятен, защото България, заедно с Италия, е домакин на световното първенство по волейбол, което започва на 9 септември.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт