В навечерието на балотажа за кмет на Варна ГЕРБ подаде сигнал за купуване на гласове

Парламентарната група на ГЕРБ е подала сигнал до МВР, главния прокурор, омбудсмана, Окръжната и Районната прокуратура на Варна за схема за купуване на гласове в ромските квартали на районите "Владислав Варненчик" и "Одесос" във Варна, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Сигналът е подаден в навечерието на балотажа за кмет в неделя и по негов повод.

Според сигнала, схемата е в ход от четвъртък, 4 юли. В него се твърди, че организираното купуване на гласове е в полза на независимия кандидат, подкрепен от ДПС, Христо Бозов.

Организатор на схемата за град Варна е председателят на общинското ръководство на ДПС в града Ведат Сакалъ. Отговорници за съответните райони са Красимир Кабакчиев – Кемала, за район "Одесос" и Евгин Незиров, за "Владислав Варненчик", пише в сигнала.

В сигнала са посочени и хората в екипите на горепосочените отговорници за съответните райони.

"Предвид гореизложеното и с оглед правомощията, дадени им от конституцията и законите на България, ПП ГЕРБ призовава институциите, до които е изпратен сигналът, да предприемат необходимите мерки, за да спре купуването на ромски гласове, още повече, че в някои от районите и в момента се извършва такова", се казва в съобщението от централата на партията, като се цитира сигналът.

Споделяне

Още по темата

Още от България