В НС изплува далавера и с пропуските за паркинга

Ще бъдат проверени всички пропуски за паркинга на Народното събрание (НС), издадени по искане от народните представители, съобщи във вторник главният секретар на НС Огнян Аврамов. Това става ден след като футболният бос Александър Тасев бе намерен застрелян в луксозния си Мерцедес, в който имало пропуск за паркиране пред Народното събрание на името на депутата от БСП Трифон Митев.

Самият Митев обаче обяви във вторник, че не се познава с Тасев и никога не го е срещал, че не знае за пропуска и как така е станало, че е издаден на негово име. Митев допълни, че не е шофьор, няма автомобил и ако се налага, ще “потърси отговорност за това как пропускът е попаднал у Тасев”.

Главният секретар на НС обясни обаче, че проверката ще започне първо с разрешителното за паркинг на Трифон Митев, което, според Аврамов, било редовно издадено. След това обстойно ще бъдат разгледани и другите пропуски на депутатите. Проверката щяла да приключи възможно в най-кратки срокове, а резултатите от нея ще бъдат оповестени.

Според Аврамов единствено народни представители могат да искат пропуски, които се издават на тяхно име. Няма забрана за това те да бъдат предавани на друго лице, съответно няма и санкции за депутатите, дали на други своите пропуски, посочи той.

По думите му всеки депутат, който има личен автомобил, може да поиска пропуск за служебния паркинг.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?