В Ню Йорк ще бъдат монтирани стотици заграждения срещу нападения с автомобили

В Ню Йорк ще бъдат монтирани стотици заграждения срещу нападения с автомобили

Стотици нови постоянни заграждения ще бъдат монтирани на Таймс скуеър и на други места в Ню Йорк, за да не може пешеходци да бъдат нападани с автомобили, предаде Асошиейтед прес.

Общината ще похарчи 50 милиона долара за различни мерки за защита, включително монтиране на 1500 метални заграждения на ключови места в града, съобщи кметът Бил де Блазио.

"През 2017 г. нюйоркчани станаха свидетели на ужасяващата способност на хора, които искат да ни наранят - в метрото, на велосипедните алеи или на Таймс скуеър", каза кметът. "Знаем, че трябва да положим още повече усилия за да опазим хората. Затова потърсихме най-добрите начини да обезопасим нашите улици и обществени пространства и съставихме план за действие. Хората трябва да могат да се движат навсякъде безопасно", каза Де Блазио.

АП напомня, че през май мъж, който според полицията е бил дрогиран, блъскаше с автомобил хора в разстояние на близо три пресечки и уби млада жена. Накрая автомобилът бе спрян от метално заграждение.

По дължината на тротоара на Седмо авеню бяха поставени временно бетонни блокове, докато общинските служители предложат по-добро решение.

На Хелоуин последовател на Ислямска държава нападна с камион хора по натоварена велосипедна алея до Световния търговски център и уби 8 души. Край велоалеята също бяха поставени временни заграждения, добавя АП.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?