В обръщение Симеон поиска от българите да гласуват

В специално обръщение лидерът на НДСВ и бивш премиер Симеон Сакскобургготски призова българите да не отминават “равнодушно избирателните секции” и да гласуват на 28 октомври. И това да стане “с ума, но и със сърцето си”

“Изберете онези, които работят. Които градят. И са готови да се посветят на високия обществен дълг – да служат на хората! Не оставяйте друг да решава вместо вас. Лошите кметове ги избират тези, които не гласуват”, се казва в изявлението на Сакскобургготски, разпространено в сряда.

Той се обръща към българите не като “лидер на НДСВ, а като човек, който десетилетия наред е мечтал да види България развита европейска държава, а животът в българските градове и села - съизмерим с този в европейските”.

Според него от всички българи зависи дали новите кметове ще бъдат “компетентни, почтени и усърдни в своята работа”. “Европейските фондове откриват нови възможности за бързо развитие на българските общини. Затова кметовете трябва да бъдат активни, да имат добри познания и да успеят да привлекат достатъчно средства за общината”, казва той и завършва с очакването кандидатите на НДСВ за местната власт да получат подкрепата на избирателите.

Споделяне

Още от Местни избори 2007