В ответ на Анкара Пеевски обяви себе си и Доган за защитници на националните интереси

Медиите му възвестиха: "Доган е новият Левски"; "Сокола вече е без фес"

В ответ на Анкара Пеевски обяви себе си и Доган за защитници на националните интереси

Ако е налице забрана за пътуване до Турция, това показва, че позицията на Ахмед Доган е била правилна и е постигнала целта си - защита на българските интереси. Това се посочва в изявление на депутата от ДПС Делян Пеевски до медиите, по повод информацията, че Турция е наложила забрана за влизане в страната на него и на Доган.

Наложената забрана бе потвърдена от турското посолство в София. Според турски медии мотивът за тази мярка е заетата проруска позиция на почетния председател на ДПС по повод свалянето на руски самолет от Анкара. "Доган отново се показа като съветски агент", пише в "Стар", а за Пеевски посочва: "Пипалата на проруския олигарх Пеевски стигат до Турция и може да се окаже, че той е в основата на контрабандата на български цигари в Турция."

Доган постигна целта си - защита на националните интереси

При липса на официална реакция на българските власти и на ДПС, Пеевски провъзгласи себе си и Доган за защитници на националните интереси.

Публикуваме позицията на Пеевски до медиите без редакторска намеса:

"Във връзка с тиражираните в медиите твърдения, че спрямо мен е постановена забрана за влизане на територията на Република Турция, искам да заявя следното: Ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на почетния председател на ПП "Движение за права и свободи“ г-н Ахмед Доган, която аз категорично подкрепям, е била правилна и е постигнала своята цел – защита на българските национални интереси. Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси. Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланника на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси."

"Сокола вече е без фес", "Ахмед Доган е новият Васил Левски"

Тази позиция на Пеевски бе предшествана от еднотипно и синхронизирано отразяване в медиите му на новината за въведената забрана. Опорната точка е, че Доган е едва ли не национален герой, който единствен пази българските интереси. Другото заключение е, този ход на Турция е официално признание от нейна страна, че бившият председател на ДПС Лютви Местан е новият агент на Анкара в България.

"25-годишните опорни точки срещу ДПС като етническа партия и бастион на неоосманизма отидоха на кино. Най-мразеният доскоро политик у нас Ахмед Доган като нищо утре ще се събуди като най-обичания. Излиза, че той отстоява българските национални интереси и е нанесъл съкрушителен шамар на ислямистите на Ердоган, посичайки ибрикчийството на Местан", пише "Пик", който официално не е собственост на Пеевски, но редакционната му политика стриктно съвпада с тази на притежаваните от депутата медии.

Изданието, известно с манипулативните си компроматни атаки срещу всички критици на Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров, обобщава в заглавие: "Сокола вече е без фес. Да бе си платил за такава реклама, нямаше да я получи".

Редакционно свързаният с "Пик" доскорошен негов най-голям конкурент – "Блиц", пък не се задоволява само с анализ на отношенията между Ердоган и почетния лидер на ДПС и директно праща новината в друга орбита: "Ахмед Доган е новият Васил Левски, който пази страната ни от разпокъсване".

"Ей на това народът му вика: вместо да избодеш очи, да изпишеш вежди. И тепърва си струва да се поразсъждава на тема що е то национален интерес, как и с цената на какво се опазва. Очевидно е, че Доган може да говори дълго на тази тема. Очевидно е, че Пеевски също има какво да добави. Но най-очевидно е, че оттук нататък всякакви опити за сатанизиране на тези хора е най-вероятно също да влязат в графата "накърняване на националния интерес", където се покри с позорна слава Местан."

"Турция си призна: Местан е нейният агент", съобщава сайтът на телевизия "Канал 3", собственост на Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

"Турция си призна – Лютви Местан е агентът на режима на Реджеп Тайип Ердоган в България. Турската държава застана плътно зад сваления лидер на ДПС, който в реч в парламента приветства свалянето на руския изтребител", се казва още в информацията, публикувана на сайта на телевизията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?