В Париж е намерено самоделно взривно устройство, петима са задържани

В Париж е намерено самоделно взривно устройство, петима са задържани

Парижката прокуратура започна антитерористично разследване, след като в нощта на петък срещу събота са били намерени четири газови бутилки и детонатор, предаде Франс прес.

Полицията е намерила две газови бутилки във входа на сграда в западната част на столицата и още две на тротоара, съобщиха близки до разследването източници в потвърждение на информация, появила се в сп. "Поан".

На мястото е открит и мобилен телефон със стърчащи жици - част от устройство за задействане на експлозив.

Петима души са задържани във връзка с разследването и ще прекарат нощта под стража.

 

Един от петимата арестувани е в списъка с радикализирани лица, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки министъра на вътрешните работи Жерар Колон.

Откриването на взривното устройство в луксозния 16-и район на френската столица показва, че Франция продължава да е изложена на риск от терористични нападения, каза Колон.

 

"Предотвратихме много нападения от началото на годината, които щяха да причинят много смъртни случаи", подчерта министърът и каза, че страната "все още е в състояние на война".

Над 230 души станаха жертва на ислямистки нападения във Франция в последните три години. "Ислямска държава" призова последователите си да нападат Франция заради участието на френски самолети в международната антиджихадистка коалиция.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?