Бойко Борисов:

В Перник да се чуе, че ГЕРБ дава 1 млн. лева срещу 15 000 лева на БСП

В смесените райони да знаят, че при нашата политика тютюнът им се изкупува по-скъпо

Сн. БГНЕС

ГЕРБ ще даде от партийната си субсидия още 700 000 лева за преодоляване на щетите от земетресението в Перник, става ясно от стенограмата от последното правителствено заседание.

”Когато започне дарителската кампания другата седмица, Цветан Цветанов ще организира изпълнителната комисия на ГЕРБ и ние ще дарим като партия от нашата субсидия още 700 хиляди лева. 300 хиляди вече сме дали досега, даваме още 700 хиляди лева още, стават един милион, колкото в с. Бисер. И тези пари хората трябва да разберат, че отиват за къщите им”, заявява премиерът Бойко Борисов.

”Искам да помогна на Дянков с това, което пък, допълнително ако се наложи с някое постановление да се решава кризисно, но така или иначе партията ще излезе с общо един милион дарение за пострадалия регион. Срещу 15 хиляди на БСП. И това трябва много ясно там да се чуе”, нарежда Борисов.

По-късно при обсъждането на точка за издаване на разрешение за обработка на тютюн, Борисов дава още инструкции, този път на земеделския министър Мирослав Найденов. ”Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС. Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Така че, създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия”.

По време на друго решение – за разрешаване на концесия, Борисов обяснява, че най-важното са новите работни места.

”В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората. В условията на криза, виждате в цял свят е така, но да му обясняваш на човека, че е безработен, защото е криза в цял свят, за него това не е оправдание. Да, то е абсолютно обективно, но именно заради това чрез концесии, чрез подобни инструменти трябва… Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре”, посочва премиерът.

Борисов също така разяснява, че археологическите разкопки в района на Шабла са под ”върховното методическо ръководство на главен археолог Дянков”.

”Така че, Дянков, намери си време другата седмица да отидеш там да ги разгледаш. Там си обещал на хората пари с мое знание, абсолютно правилно. Така, както развихме Созопол, Аквакалиди, сега Поморие. За Северното Черноморие, за хората, които идват да почиват от Варна до Шабла, това трябва да стане най-голямата туристическа атракция, защото действително това е нещо изключително в сферата на археологията и историята. Така че, вижте кога с Вежди Рашидов да се разходите до там да го видите. Аз съм го видял, уникални неща са. И там може с лодки туристите да отиват, да виждат неща, които едва ли не от времето на сътворението на цивилизацията са. И в момента много от тези наши находки от тези острови са в музеи в Румъния. Няма лошо нашата слава да се разнася, но нека ние да си имаме музеите за нашите туристи, а румънските гости са добре дошли и те на острова да ги видят. А на кмета да му е честито! Да знае, че това, което сме поели като ангажимент като бяхме там с министър Найденов, мисля, че всичко сме го отработили”, посочва още Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България