В Плевен бе открита високо технологична частна болница

В Плевен бе открита високо технологична частна болница

Новата високо технологична многопрофилна болница "Света Марина" беше открита в Плевен в петък, като на церемонията присъстваха председателят на парламента Цецка Цачева, народни представители, кметът и областният управител на Плевен.

Лечебното заведение е на бившия дългогодишен ректор на Плевенския медицински университет проф. Григор Горчев и досега беше специализирана гинекологична болница, но сега прераства в многопрофилна с фокус върху онколечението и се мести в нова сграда.

В болницата Горчев е съсобственик с бизнесмена Валери Карааргиров. Поредната разраснала се частна структура идва на фона на предприетия от здравния министър Петър Москов курс за намаляване на броя на болниците.

Лечебното заведение разполага със 110 легла. В нея ще работят около 200 души. Лекарският екип на болницата включва 6 специализанти и трима докторанти. Изградени са шест високо технологични операционни зали. Стойността на инвестицията е около 14 млн. лв.

Според Цачева новата болница вписва Плевен сред европейските градове, които могат да се похвалят с най-модерно технологично лидерство в областта на медицината. По думите ѝ лечебното заведение ще даде на хората от Северна България, а и от цялата страна, достъп до висококвалифицирани специалисти, получили признание не само у нас, но и в чужбина.

"Това е един проект, който замислихме отдавна и мисля, че създадохме един завършен продукт по отношение на лечението на българските граждани", заяви проф. Горчев. Той посочи, че новата болница ще се специализира основно в модерната онкологична помощ и идеята е до една година и половина тя да се превърне в единен център, в който са събрани всички етапи, свързани с лечението на онкологични заболявания.

Споделяне

Още от България