В София тръгва проверка регистрирани ли са домашните кучета

В София тръгва проверка регистрирани ли са домашните кучета

Проверка дали са регистрирани домашните кучета в София стартират до месец Столична община и Регионалната ветеринарно-медицинска служба, съобщиха в четвъртък от “Московска“ 33.

В акцията ще участвуват служители на Столичния инспекторат и районните администрации.

Съгласно Закона за ветеринарно-медицинска дейност, собствениците на кучета са длъжни да ги регистрират в лицензираните ветеринарни участъци или в Регионалната ветеринарно-медицинска служба, припомнят от общината. При регистрацията задължително се представя документ за платена такса от съответната районна данъчна администрация.

От таксата са освободени кучета на хора с физически увреждания, служебните кучета в организациите на бюджетна издръжка, използваните за опитни цели, както и водачите, използвани от Българския червен кръст, кастрираните и ловните кучета.

Такса не се заплаща и за кучета в развъдници и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета, допълват от общината.

При констатирано нарушение собственикът ще бъде глобяван, се посочва още в съобщението.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?