В столичната “Топлофикация” доволни от лихвената ваканция, удължават я

"Топлофикация - София" смята да удължи лихвената ваканция с шест дни до 31 октомври включително, съобщиха от пресцентъра на дружеството в четвъртък. Касите на столичното парно ще работят извънредно и на 27 октомври (събота) от 9.00 до 14.00 часа.

Решението на ръководството на “Топлофикация - София” било взето по настояване на множество клиенти, допълниха от топлоснабдителното предприятие. Длъжниците изтъквали като причини необходимото време за изтегляне на кредит от банките, изчакването на закъснелите изравнителни сметки, получаване на сезонни възнаграждения, продължително отсъствие от града през лятото и др.

В същото време от столичното парно се похвалиха, че по 1000 души са минавали дневно през касите в последните три дни. Само на 24 октомври са били подписани 1258 договора за разплащане на задължения и са платени над 23 000 сметки.

„Ръководството на „Топлофикация София" благодари на всички клиенти, които са изплатили задълженията си. С постъпващите суми от лихвената ваканция се погасяват задълженията на  дружеството за природен газ”, се казва в съобщение на дружеството.

      

Споделяне

Още от България