В Търговище е разкрита високотехнологична наркооранжерия

В Търговище е разкрита високотехнологична наркооранжерия

Високотехнологична наркооранжерия е разкрита при специализирана акция на криминалисти от ГД "Национална полиция и ОД на МВР в Шумен и Търговище. Шестима съпричастни към отглеждане на конопени растения са задържани за срок до 24 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Специализираната полицейска операция е проведена на 11 август, под надзора на окръжната прокуратура в Търговище. Действията започнали преди повече от месец, след получена информация за отглеждане на конопени растения от двама шуменци. Криминалисти започнали да наблюдават масивна двуетажна постройка в Търговище. Данните от сигнала се потвърдили, като в рамките на наблюдението е установен мъж, който често посещавал обекта.

В ранните часове на 11 август са задържани двама мъже на 38 и 40 години от областния град, както и 48-годишна жена от Велики Преслав, при влизането им в халета в масивната постройка в покрайнините на Търговище.

Малко след това на място пристигнали двама 40-годишни мъже от Велики Преслав и 37-годишен мъж от Търговище, които също са задържани.

Открити са шест огромни помещения за отглеждане на марихуана, разположени в масивна двуетажна промишлена сграда. В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии, засадени с растения от рода на конопа, част от тях под формата на разсад, а останалите - в различен стадий на развитие и зрялост. Всички помещения били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата. За стимулиране на растежа на насажденията са ползвани обогатена почва и препарати.

Иззети са близо 42 кг. суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество марихуана. На първия етаж в сградата било обособено помещение за сушене на зелената листна маса, с оборудване за дробене на конопените растения. Криминалистите установили още, че всички системи се захранвали от мощен дизелов електрогенератор за производство на електричество.

Според криминалисти, наркооранжерията в Търговище е най-добре оборудваната, с най-голям брой растения от рода на конопа, на която са попадали служителите на реда в областта.

Споделяне

Още от България