В търсене на инвеститор Борисов покани престолонаследника на Абу Даби на посещение

В търсене на инвеститор Борисов покани престолонаследника на Абу Даби на посещение

Премиерът Бойко Борисов покани на посещение в България престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. Министър-председателят е на визита в арабската страна от събота.

В профила си във "Фейсбук" Борисов написа, че днес е разговарял с шейха, като е изразил задоволство от "активизирането на двустранните отношения в резултат от създаденото политическо доверие и общо желание за задълбочаване на сътрудничеството". Като пример за добрите отношения премиерът изтъкна взаимното откриване на посолства в София и Абу Даби.

"Нашите две страни играят важна роля в своите региони. Имаме сходни виждания и позиции по множество международни въпроси. Заинтересовани сме да развиваме сътрудничество в областите от взаимен интерес поради геополитическата важност и взаимосвързаност на нашите региони", отбеляза премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Традиционно при такива посещения българския министър-председател обяви, че има голям потенциал за емиратски инвестиции у нас в сектори като високи технологии, транспорт, земеделие, хранително-вкусова промишленост, енергетика и туризъм.

"След последните ни разговори през октомври 2018 г. политическите развития в света и региона потвърждават значението на обмена на специализиран опит и информация за противодействие на всички рискове и заплахи, произтичащи от радикални и екстремистки организации и идеологии", каза още Борисов.

Споделяне

Още от Бизнес