В УНСС няма оплаквания от доц.-д-р Алексей Петров

В УНСС доц. д-р Алексей Петров е бил преподавател само на граждански договор за изнасянето на учебен курс за една учебна година и няма постъпили оплаквания от преподавателската му дейност в университета. Това се посочва в съобщение от висшето училище по повод "информации и интерпретации на фактите в някои от средствата за масово осведомяване".

Уточнява се, че Петров започва преподавателската си кариера в УНСС в края на 90-те години като асистент на ген.-лейтенант проф. д.т.н. Стоян Андреев (съветник по сигурността на бившия президент Желю Желев -бел.ред.) по "Фирмена сигурност и икономическо разузнаване (и научно-техническо)". Тази дисциплина се преподава и във вариант "Корпоративна сигурност и разузнаване".

След присъждането на научната степен "доктор по икономика" и получаването на научното звание "доцент" и след пенсионирането на ген.-лейтенант проф. д.т.н. Стоян Андреев, Алексей Петров става титуляр на учебната дисциплина. В различни периоди тя се чете под посочените наименования в специалностите "Национална и регионална сигурност" и в "Интелектуална собственост", посочват от УНСС.

Договорът с него е подписан въз основа на избор и предложение от факултетния съвет, който средно се състои от около 25 души.

За периода на лекторската си дейност в УНСС Петров има издадени две книги по проблемите на сигурността, както и други публикации. От преподавателската му дейност в УНСС няма постъпили оплаквания - редовно е вземал часовете си и отзивите за него като лектор са положителни, пише в съобщението.

От университета уточняват, че ректорът на УНСС не е правил изявление, че "Алексей Петров няма да бъде поканен да води лекции през следващата учебна година". Това може да стане, ако е налице осъдителна присъда и/или има решение на съответния катедрен и факултетен съвет, заявяват от УНСС.

От университета допълват, че Петров защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания научен съвет на Академията на МВР. По обявен конкурс от Пловдивския университет е избран за доцент и е назначен на основен трудов договор в същия университет.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?