В Южна Корея 91 излекувани от Covid-19 отново са дали положителни проби

В Южна Корея 91 излекувани от Covid-19 отново са дали положителни проби

В Южна Корея 91 пациенти, за които се е смятало, че са излекувани от Covid-19, отново са дали положителни проби, съобщи Ройтерс.

Ръководителят на Корейския център за контрол и превенция на заболяванията заяви на брифинг, че е по-вероятно вирусът да се е реактивирал, а не пациентите да са се заразили повторно.

Южнокорейските здравни власти заявиха, че все още не е ясно какво стои зад тенденцията. Провеждат се епидемиологични разследвания.

Възможността хората да се заразяват наново с вируса създава тревоги в международната общност в борбата с Covid-19. Причината е, че много страни се надяват вече заразените да развият имунитет, което да предотврати повторната поява на пандемията.

За близо 7000 южнокорейци беше съобщено, че са се възстановили от Covid-19, причинено от новия коронавирус.

Корейски специалисти по инфекциозни болести изразиха становище, че състоянието на смятаните за оздравели просто се е влошило, а не че става дума за повторно заразяване с вируса.

Част от експертите са на мнение, че е възможно да става дума за случаи, при които са били използвани фалшиви тестове, или при които в организмите на пациентите все още има остатъци от вируса.

Споделяне

Още от Коронавирус