В. "Заман": Делегация на ДПС на конгрес на управляващите в Турция

Делегация на Движението за права и свободи (ДПС) ще присъства на Големия конгрес на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на премиера Реджеп Тайип Ердоган, който ще се състои на 30 септември в Анкара.

Според информация на турския в. "Заман", цитирана от БТА в сряда, от централата на ПСР са поканили на конгреса и лично лидера на ДПС Ахмед Доган, който обаче няма да може да дойде. Очаква се заместник-председателят на ДПС Лютви Местан да прочете приветственото послание на Ахмед Доган, пише "Заман".

По информация на български медии от последните дни на конгреса на управляващата в Турция умерена ислямистка партия ще присъства и делегация на ГЕРБ, водена от вицепремиера Цветан Цветанов.

Очаква се конгресът да преизбере турския премиер Реджеп Тайип Ердоган за председател на партията.

Около 100 чуждестранни гости ще присъстват на събитието, като досега е известно, че сред поканените са египетският президент Мохамед Морси, иракският премиер Нури ал Малики, президентът на автономния район Иракски Кюрдистан Масуд Барзани, бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер.

Стотици турски граждански организации също са били поканени да присъстват на събитието, което премиерът Ердоган пожела да се превърне в "тържество на демокрацията".

Споделяне

Още от Балкани