Вадят от листата на левицата заловения с хероин кандидат за общински съветник

Заловеният с 20 кг хероин д-р Диньо Дюлгеров от Стара Загора бе изваден от листата на общински съветници на "Нова левица". В заявление до медиите тази сутрин Областното и Общинското ръководство на Обединения блок на труда оттегля кандидатурата на д-р Дюлгеров. Той бе на 27-о място в листата на левицата.

39-годишният д-р Диньо Дюлгеров е отстранен и от поста председател на Общинския съвет на ОБТ в Стара Загора до изясняване на случая, предаде БТА.

Ръководството на Обединения блок на труда било информирано за инцидента. От днешна публикация на в. "Сега" става ясно, че лидерът на ОБТ Кръстьо Петков е научил за ареста от вестника. "Боже Господи! Ами живот...Ще проверим и ще реагираме, защото това е недопустимо.", е коментарът на проф. Петков.

На въпрос дали той ще бъде изваден, вчера депутатката от Коалиция за България Емилия Масларова заяви: Защо да го вадим? И синът на Станимир Илчев е арестуван в Испания, а баща му продължава да е председател на ПГ на НДСВ.

Дюлгеров и приятелката му Светла Кънчева бяха задържани при съвместна акция на НСБОП и Американската агенция за борба с наркотрафика ДЕА във вторник вечерта. В колата на дамата "Рено Меган" антимафиотите открили 40 пакета с хероин с общо тегло 20 кг и 450 грама. Трафикантите ги поръсили с червен пипер и чубрица, за да заблудят полицейските кучета, но те го надушили.

Според вчерашното съобщение на МВР жената е организатор на канала за хероин, който е внесен от Турция и трябвало през България да стигне до Испания.

40-годишната дама не за първи път е уличена за трафик на наркотици, допълват от МВР.

През януари т.г. тя е организирала доставката на пратка кокаин от Перу, пак за Испания. Дрогата, пристигнала у нас тогава, била маскирана в дървени статуетки. По случая имало образувано следствено дело.

Акцията е резултат на деветмесечна усилена работа, поясни по-рано днес зам.директорът на НСБОП полк. Венелин Великов. Сигналът за трафика е бил подаден от DEA. В крайната фаза на операцията активно участие са взели и служители от РДВР-Стара Загора.

Официално Кънчева е дистрибутор на минерална вода и вина, преди време е пренасяла стари коли, съобщава днес "Сега". Наскоро "Рен0"-то и било откраднато и тя си го върнала след солиден откуп.

Жената има 3 деца. От известно време живее с Дюлгеров в луксозна кооперация, в която се помещава и старозагорският в. "Национална бизнес поща".

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?