"Вайбър" открива в България представителство за Централна и Източна Европа

Атанас Райков

Едно от водещите в света приложения за чат съобщения "Вабър" (Viber) обяви назначаването на българина Атанас Райков за генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа, чиято задача ще е управлението на представителството на приложението у нас и разширяване на потребителите и позициите му в региона.

"Вайбър" има над 600 милиона уникални потребители в света, а Централна и Източна Европа се нарежда в топ три на регионите на приложението в изключителния си ръст.

"Искаме да надградим постигнатото като въведем локализирана маркетингова стратегия и съдържание за милионите потребители на Viber в региона.”, коментира Марк Харди, главен маркетингов директор на Viber.

Атанас Райков идва от "Виваком", където има десетгодишен опит в областта на мобилните услуги и услугите с добавена стойност. Сега му се пада задачата да разрасне успеха на "Вайбър" в Централна и Източна Европа.

Първоначално усилията на компанията ще са насочени към България, Гърция, Сърбия и Унгария, водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциала за развитие на 27 милионната база от потребители в региона.

Като част от стратегията си на взаимодействие с потребителите, Viber постоянно създава нови и развлекателни функции за тях – от разнообразни забавни колекции от дигитални стикери до дискусии в реално време - Public Chats, които дават възможност на потребителите да следят и взаимодействат с известни имена от шоу бизнеса, спорта, музиката и други. Локализирането на съдържанието е важна част от стратегията за разрастване на компанията. Затова Райков ще работи върху създаването на партньорства на местно ниво, които да отговарят на нуждите на местната публика и които да постигнат целта на Viber да предоставя възможност на потребителите си да споделят по най-лесен и достъпен начин положителните моменти в техния живот всеки ден.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?