Вайбър удвои участниците в групови чатове заради пандемията

Вайбър удвои участниците в групови чатове заради пандемията

Заради новите условия и правила на работа и живот при наличието на коронавирус и нуждата от контакт с близки, колеги и приятели, Вайбър (Viber) съобщи, че удвоява на десет участниците в груповите разговори в едноименното приложение за безплатна комуникация.

Компанията припомня, че всички индивидуални и групови чатове са криптирани от край до край, заедно с обажданията, съобщенията, снимките и споделените документи. Нищо от това, което потребителите споделят, не се запазва на сървърите на Viber. Веднъж изпратени, съобщенията могат да бъдат отворени и прочетени само от получателя на посланието и нито една трета страна, включително Вайбър, няма достъп до тях.

"Поставяме си за цел да свързваме хората по-лесно, когато сме изправени пред пандемия, при която контакти на живо са сведени до минимум. С увеличаване броя на хората, които работят по домовете си, за да ограничат разпространението на Covid-19, искаме да създадем сигурна и защитена среда, в която да поддържат връзка с любимите си хора, където и да се намират", коментира Офир Ейял, главен оперативен директор в компанията.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?