Ваксинация срещу Covid-19 вече ще може да се прави в 5 мола в София

Ваксинация срещу Covid-19 вече ще може да се прави в 5 мола в София

Нови два мола се включват в инициативата за масова ваксинация срещу COVID-19 в столицата. С тях местата в София, на които столичани могат да се имунизират този уикенд, стават общо 7.

Новите пунктове ще са в The Mall (ниво -2), който се намира на на бул. "Цариградско шосе" и в "България мол" (ниво 1) на бул. "България". Работното им време ще е от 13 до 18 часа. Със същото работно време са и ваксинационните кабинети в мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол" – от 13:00 до 18:00 ч.

Наред с моловете ваксинация може да се прави и в Културния дом в кв. "Дружба", както и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев". Работното време на тези кабинети е от 9 до 16 часа.

Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилни болници.

От 29 май т.г., когато започна инициативата на Столична община и СРЗИ за разкриване на уикендмобилни пунктове за ваксинация в София, в тях са се имунизирали общо 7141 души.

В работни дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та. От 17 май т.г. до момента там са поставени над 9200 дози ваксини срещу COVID-19 от всички разрешени от ЕС видове.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?