Валентин Димитров и майка му се явиха в съда като свидетели

Бившият директор на "Топлофикация – София” Валентин Димитров и майка му Цеца Димитрова бяха разпитани в понеделник на заседание на състав на Софийския районен съд (СРС) по делото срещу служителя на Пощенска банка, която вече се нарича „Юробанк И Еф Джи” Георги Станчев. Той е обвинен от прокуратурата в документно престъпление.

Преди година и половина банковият служител удостовери, че Валентин Димитров и майка му не са клиенти на Пощенска банка и не държат касети в нейните трезори. Впоследствие обаче разследващите източването на столичната "Топлофикация" установиха, че Валентин Димитров и майка му са имали банкови касети с 3.7 млн. лв. в трезора в клона на банката до НДК.

Пред съда Валентин Димитров и Цеца Димитрова казаха, че не познават и не са виждали подсъдимия. Димитров посочи, че е имал служебно отношение със служителите от банковия клон до НДК. Съдията по делото представи и на двамата свидетели копие от техните договори за наем на касети в трезора на банката. И двамата казаха, че подписите под договорите приличали на техните, но не можаха да ги разпознаят със сигурност.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?