Валентин Димитров не успя да сключи споразумение с прокуратурата

Валентин Димитров сн. БГНЕС

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров не успя да сключи споразумение с прокуратурата по делото си за укриване на данъци и изпиране на 12 млн. лв.

Предложението му дойде, след като в началото бе оправдан на втора инстанция по делото си за длъжностно присвояване, по което на първа инстанция бе осъден на 14 години затвор и конфискация на имуществото.

По време на заседание на Софийския градски съд (СГС) в петък стана ясно, че наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов е поставил условие подсъдимият да признае цялата си вина, за да се съгласи на споразумение.

"И оттам насетне би могъл да се направи някакъв разумен компромис относно наказанието. Липсата на признаване на вина по всички обвинения няма как да доведе до сключване на споразумения между г-н Димитров и прокуратурата", обясни Джамбазов.

Според защитата на Димитров обаче, обвинението не разполага с доказателство за пране на пари, а само за укриване на данъци. Делото бе отложено за 27 ноември заради внезапното заболяване на близък на председателя на съдебния състав – Петя Крънчева.

На следващото заседание се очаква да бъде разпитан бившият енергиен министър Румен Овчаров, който дойде в залата и в петък.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?