Валентин Порязов и Румен Александров стават зам.-министри на външните работи

Pремиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи - Валентин Порязов и Румен Александров, съобщиха от правителствената пресслубжа.

Валентин Порязов работи в Министерството на външните работи повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България в Холандия (2002-2006 г.) и в Дания (2009-2014 г.). В момента е посланик за специални поръчения към дирекция "Политики и институции на Европейския съюз".

Румен Александров е завършил международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". В МВнР е от началото на 2000 г. като старши експерт в дирекция "Европейска интеграция". В кариерата си е заемал различни длъжности във ведомството, като е бил също аташе и трети секретар в посолството на България в Италия, втори секретар, първи секретар и съветник в Постоянното ни представителство към ЕС в Брюксел. В момента е директор на дирекция "Политики и институции на ЕС".

Те ще допълнят екипа на външния министър Даниел Митов, в който досега бе назначен само един заместник-министър - Катя Тодорова.

Споделяне

Още от България