Валентин Златев сменен от Живодар Терзиев начело на петролната асоциация

Новият шеф на БПГА Живодар Терзиев

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) има нов председател след два мандата на изпълнителния директор на "Лукойл България" Валентин Златен начело на браншовата организация, обединяваща най-големите еграчи на пазара на горива у нас. Управителният съвет на асоциацията е изпрал за председател Живодар Терзиев, който досега е бил член на ръководния орган на БПГА. Той е получил двегодишен мандата, съобщиха от организацията в четвъртък.

Живодар Терзиев е управител и съдружник в дружеството за търговия с петролни продукти "Зара-Е” ООД, компания, създадена с изцяло български капитали. Той работи в структурите на дружеството от 1996 г.

Новият председател на асоциацията е потвърдил пред управителния ѝ съвет ангажимента си да работи за утвърждаването на БПГА като най-авторитетната браншова асоциация в сектора производство и търговия с течни горива.
 
Асоциацията твърдо ще следва мисията си за борба със сивия сектор и нелоялните практики, за установяване на чиста и прозрачна конкурентна среда, както и за равенство пред закона на всички участници на пазара, декларирал Терзиев след заседанието на Управителния съвет, цитиран в съобщението на организацията.

В него се допълва, че изборът на Терзиев доказва, че членовете на организацията не се делят на малки и големи, местни и международни компании.

Споделяне

Още от Бизнес