Валери Божинов: Футболът е готов за рестарт

Валери Божинов, сн. БГНЕС

Валери Божинов поднови тренировки със съотборниците си от италианския втородивизионен Пескара през тази седмица след почти 2-месечна пауза, наложена от епидемията от коронавирус на Апенините.

Българският нападател заяви в интервю за "Ил Месаджеро", че се е почувствал щастлив като малко дете, след като е излязъл на зеления терен със съиграчите си.

"Чувството отново да стъпя на терена беше прекрасно. Почувствах се като малко дете, което за първи път отива до игрището с приятелите си. Мирисът на трева, това, че пак можеш да видиш съотборниците си, не мисля, че ще мога някога отново да преживея тази емоция", каза Божинов, цитиран от БТА.

"Мисля, че футболът е готов за рестарт. Това е индустрия и правителството трябва да даде зелена светлина. Италия е страна, в която хората живеят за този спорт. Той е много важен и може да доведе до много по-големи вреди от икономическите. Не говоря за заплатите на футболистите, а за ежедневието на хората. Здравето е важно, но мисля, че можем да започнем да играем отново с прилагането на необходимите предпазни мерки. Вярвам, че ние футболистите ще бъдем още по-отговорни и ще се опитаме да бъдем пример за всички останали", каза Божинов.

Срещите от калчото бяха прекратени в средата на март заради вирусната инфекция. Клубовете получиха разрешение за започнат индивидуални тренировки през тази седмица, а след 18 май се планира да се подновят и груповите занимания.

Очакванията са сезонът да бъде подновен през юни.

Ключови думи

Споделяне

Още от Спорт

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?