Валери Симеонов е против "Бузлуджа" да се хариже на БСП

Валери Симеонов е против "Бузлуджа" да се хариже на БСП

Вицепремиерът Валери Симеонов не е съгласен паметникът на връх Бузлуджа, известен като чинията, да бъде даден на БСП, която го смята за свой символ. Въпросът с прехвърлянето на държавния обект за 10-годишно безвъзмездно ползване на БСП ще се обсъжда на правителственото заседание в сряда. Симеонов каза във вторник пред бТВ, че е подписал отрицателно становище и се надява неговият колега от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов да подкрепи отказа.

Не мога да се примиря с подаряване на държавно имущество на някаква партия. По същия пример аз имам претенция да ни бъде харизана Шипка. На ГЕРБ може например да им подарим цялото БДЖ, заедно с флотовете и летищата. Това е лишено от логика и в противоречие на европейските директиви, мотивира се Валери Симеонов.

Откъде накъде ще се предостави безвъзмездно правото за ползване на "Бузлуджа" за 10 години, аз искам "Шипка". Това ще предизвика много сериозен политически трус, смята вицепремиерът.

По-рано във вторник със сходна позиция позиция излезе и областният управител на Стара Загора Гергана Микова, която е от партията на Симеонов НФСБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България