Валери Симеонов изля кофи помия срещу "зелената джихадитска" Ска Келер

"Отдавна съм в политиката и никога не съм чувала нищо подобно, нито в ЕС, нито извън границите му", заяви евродепутатката

Валери Симеонов изля кофи помия срещу "зелената джихадитска" Ска Келер

Вицепремиерът Валери Симеонов, който е двигател на правителствените промени, разчистващи пътя за нови строежи в Пирин, нападна зам.-председателката на "Зелените" в Европарламента Ска Келер с обидни квалификации, граничещи със заплаха за саморазправа. Причина за това е изразената от нея подкрепа към гражданските протести в защита на Пирин, както и констатациите за корупцията в България. Партията на Симеонов "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) разпространи официална позиция озаглавена "Да намажем ските на Ска Келер". По-късно правителството на Борисов се разграничи от коалиционните си партньори, а евродепутатката от Германия заяви, че "тези думи са шокиращи и неподходящи за един вицепремиер".

"Отдавна съм в политиката и никога не съм чувала нищо подобно, нито в рамките на Европейския съюз, нито извън границите му", добавя Ска Келер.

От българската партия Зелените пък заявиха, че "позицията от коалиционния партньор в правителството на България, подписана лично и от вицепремиера Валери Симеонов, е най-големият дипломатически гаф на кабинета "Борисов" 3".

Ето какво се казва в позицията на НФСБ (без редакторска намеса):

"Националният изпълнителен комитет на ПП "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) разпространи своя декларация до Министерството на външните работи на Република България, Европейския парламент, федералното правителство на Германия и Коалиция "Алианс 90/Зелената партия", подписана от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев, в която се заявява:

"Национален фронт за спасение на България протестира остро срещу участието на немския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга "Да спасим Пирин", а с истински мотив – "Да се върнем във властта чрез лъжи".

Евродепутаткатът Келер, с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии: за оставка на български министър (?!), за отмяна на решение на суверенното българско правителство (?!) и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле?! И всичко това гарнирано с до болка познатите лъжи на белевци и ковачевци.

Няма да влизаме в подробности за втръсналите на всички простотии и заблуди.

Коалиционното правителство, министър-председателят и лично вицепремиерът Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт И НИЩО ПОВЕЧЕ в ски зона Банско.

Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на български министър и промяна на решението на суверенното българско правителство?

От височината на кое минаре, завършилата университета "Шабанчъ" в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?

Докога на покрилата се с позорна слава зелена активистка ще се позволява да дава оценки на българските институции?:

1. През 2015 г. от Пловдив тази същата препоръчваше България да "приема повече" авантюристи от Близкия Изток! Изявлението тогава беше оставено без реакция от Българската държава.

2. През 2017 г. в интервю пред "Nеuе Оsnаbrückеr Zеitung" зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави "да бъдат принудени" да ги приемат!

И тази простотия бе оставена без реакция от българските институции.

НФСБ счита, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици. Външно министерство трябва да обяви Келер за персона нон грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт.

Така, както независима Германия би постъпила с всеки български евродепутат, който при посещение в Германия би си позволил да дава оценки на германското правителство, германски министър или да препоръчва къде в баварските Алпи да се прави или да не се прави лифт или пък езеро за развъждане на защитени "главочи" (фантастична риба от науката "Екомитология", нарочена да обитава Рилските езера - аналог на Лохнеското чудовище, върколак, караконджул и зелен подземен каменояд от българския селски и градски фолклор), която в най-скоро време ще изяде поминъка на всички селца и градове в планината.

Настояваме председателстващата Съвета на Европейския съюз България незабавно да изпрати нота до Европейския парламент, Федералното правителство на Германия и ръководството на партията на Зелените за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България и нарушаване на основополагащия за ЕС принцип на субсидиарност.

P.S. Припомняме на Ска-та, че в изградилата с векове етническа толерантност България не палим общежития на мигранти, в които да изгарят и деца, нито толерираме фашистки скинхеди, които окървавяват протестите в родната ѝ Германия.

И водени от държавните, а не тясно политически интереси, съставяме коалиционно правителство в рамките на един месец, а не на половин година. Пожелаваме същото и на колегите от ХДС/ХСС и ГСДП".

Отговорът

По-късно в петък партия Зелените окачестви позицията на НФСБ като практическо настояване за експулсиране на Келер, която е и съпредседател на групата на Зелените/ЕСА в Европейския парламент.

Атаката дойде, след като Ска Келер се присъедини към протестиращите за опазването на Пирин и изнесе реч срещу застрояването на националния парк, който е включен в защитените територии на НАТУРА 2000, припомниха от партията и разпространиха в писмена форма отговора на евродепутатката от Германия:

"Тези думи са шокиращи и неподходящи за един вицепремиер. Отдавна съм в политиката и никога не съм чувала нищо подобно, нито в рамките на Европейския съюз, нито извън границите му.

При демокрацията е важно да уважаваш критичните мнения.

Очевидно коалиционният партньор в българското правителство е изнервен заради надигащите се срещу правителството граждани, които се борят за правата си, за законността и опазването на българската природа", заявява Ска Келер.

В съобщението се посочва, че днес тя е на посещение в Национален парк "Пирин" и Кресненското дефиле, където се среща с представители на местните общности, които се борят срещу двата проекта.

В отговор на декларацията на НФСБ Съпредседателят на Зелените Борислав Сандов пък заявява:

"Позицията по адрес на Ска Келер от коалиционния партньор в правителството на България, подписана лично и от вицепремиера Валери Симеонов, е най-големият дипломатически гаф на кабинета "Борисов" 3. Грубият език, клеветите и неадекватното искане за експулсиране по адрес на Съпредседателя на групата на Зелените и член на Председателския съвет на Европейския парламент е опозоряващо България пред нашите партньори в Европейския съюз. То е равносилно на призив за излизане на страната ни от Евросъюза във време, в което председателстваме Съвета на ЕС. Има само един логичен ход от страна на правителството на България в този момент и, ако той не бъде направен, гражданското недоволство ще нарасне до по-сериозни размери".

Правителството се разграничи

От правителството на Бойко Борисов, чийто коалиционен партньор са НФСБ като част от "Обединените патриоти", вечерта излязоха със съобщение, в което се разграничава от позицията на партията спрямо Ска Келер.

"Това не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона. В българското общество също се е наложила свобода на словото, гарантирана и с Конституцията", пише в съобщението на Министерския съвет.

Споделяне

Още по темата

Още от България