Валери Симеонов към българка в Ню Йорк: Не ни се мотайте в краката

Валери Симеонов към българка в Ню Йорк: Не ни се мотайте в краката

"Както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници.“ Това се казва в писмо, изпратено от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов до българката Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк и е активна в протестите срещу измененията в Изборния кодекс.

Би Ай Ти се свърза с депутата, който потвърди за писмото, но каза, че става дума за "лични отношения“ и не желае да коментира повече.

Ето и пълния текст на писмото, което препратено до Би Ай Ти от Елена Хамбарджиева (правописът е запазен):

"Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите? Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме "по-демократични“,“по различни“и "по-екзотични“ за да ни забележат медиите?

Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?

Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?

Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец, а не на Вас, между 8000-12000 евро?

Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.

Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.

И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!

В.Симеонов"

Според Хамбарджиева писмото е заплашително, арогантно и пълно с обвинения и неверни факти, например относно цената за откриване на избирателна секция в чужбина.

Българката е убедена, че президентът Росен Плевнелиев ще чуе сънародниците ни зад граница и ще наложи вето на промените в Изборния кодекс:"Това е правилното и логичното и той няма друг избор, тъй като протестите няма да спрат, няма да си затворим очите и да забравим това."

Тя разказа, че след първите новини българите в Ню Йорк са били изключително възмутени и много бързо са се организирали и събрали пред консулството ни там, за да изразят недоволството си.

Решенията Хамбарджиева обяснява като "тотален страх в управляващите да загубят позицията си в парламента“. Приеха промените на базата на неверни факти, не бяха аргументирани, нямаха никаква логика, обобщава тя.

По думите на Елена Хамбарджиева в консулството Ню Йорк гласуват към 1000 човека, като доброволци са отворили втора секция в Куинс, която вече няма да съществува. В Бостън също няма да има секция, тъй като градът се води с под 1 млн. души население.

Секциите ще бъдат намалени до най-много девет, което ще ограничи 8000 българи да гласуват, предупреждава българката. Чуйте целия разговор с Хамбарджиева: тук.

Споделяне

Още по темата

Още от България