Валери Симеонов: Не им е лесно на ГЕРБ, сърбат попарата надробена от лидера си

ПФ няма да подкрепи нито антикорупционния закон, нито допълнителния милиард за саниране

Валери Симеонов: Не им е лесно на ГЕРБ, сърбат попарата надробена от лидера си

"Не мислете, че на ГЕРБ им е лесно в Народното събрание, защото са длъжни да сърбат попарата, надробена от техния лидер", коментира в четвъртък съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред БНР.

Той прогнозира, че поредната предизборна кампания ще бъде "абсолютно безсмислена", защото разположението на силите в следващото Народно събрание ще бъде сходно и по думите му отново ще се отиде на трипартиен формат на управление.

Симеонов каза още, че ПФ е готов за официални разговори с Реформаторския блок за съставяне на ново правителство. Ако не бъдем поканени – да си търсят друго мнозинство, допълни той.

По повод заплахата на ДБГ, една от партиите в Реформаторския блок, че няма да подкрепи правителство с мандата на Блока, ако антикорупционният закон не бъде върнат в дневния ред на правната комисия, Валери Симеонов потвърди, че ПФ е против гледането на този закон сега. Депутатите от ПФ заедно с тези от БСП и ДПС гласуваха проектът да отпадне.

"Не искаме да влизаме в обсъждането на такъв законопроект, който може да се превърне в оръжие за разчистване на политически противници, в парламент, на който му остават 20-ина работни дни, има риск дори да не можем да го завършим", декларира Валери Симеонов

Той нарече "повече от безотговорно пилеене на държавни пари" искането на правителството парламентът да одобри още 1 милиард лева по програмата за саниране.

"ПФ няма да подкрепи втори милиард в посока на това спорно, най-малко от корупционна гледна точка, саниране. Кого ще ядосаме и кого ще зарадваме е последната ни грижа", завърши съпредседателят на ПФ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?